top of page

El gran viatge

Poster Gran viatge

El gran viatge és una obra de teatre infantil per a nins a partir de 5 anys divertida, i educativa, on la temàtica principal és el respecte cap a les persones. Es tracta d’un muntatge pensat per a poder ser adaptat a diferents espais que no siguin exclusivament teatres; així que l'únic que es necessita és un espai amb una il·luminació general i unes dimensions aproximades de 3m x 3m. Té una duració aproximada de 40 minuts.

Sinopsi:  En Miquelet Aventurer i n'Eulàlia Temerària són dos exploradors experimentats que després de trobar el diari secret de Marco Polo, resoldran l'enigma ushamwari; l'únic enigma que el famós explorador no desxifrà. Per això, hauran de fer un viatge pels 5 continents, superar les proves que es trobaran pel camí, i així aconseguir el millor tresor que mai podrien imaginar.

Temes que es tracten:

Durant l'espectacle es tracta el tema de la tolerància mitjançant Galileo Galilei, el qual ens mostra que ell va ser empresonat per pensar diferent, i que l'única manera de continuar l'aventura és que nosaltres no facem el mateix.

L'assetjament escolar es treballa explícitament en dues escena. La primera a través del personatge d’en Fumanxú. Ell és un personatge malvat que es dedica a molestar als més dèbils i gravar-ho amb vídeo. I la segona, a mitjançant unes titelles on podem veure clarament com abusen d’un personatge més dèbil, na Dandina, a qui la fan patir molt.

Per altra banda, es parla també de la necessitat de demanar les coses amb educació, i no agafar-les sense permís. Això s'aconsegueix mitjançant el personatge d’en Tutankamín, el nét dels famós Tutankamon, a qui les altres mòmies li han pres el seu llibre i no li volen tornar.

A més a més, també es treballa la desproporcionada utilització del mòbil i les tecnologies. Es mostra com en Miquelet, a causa d’estar tot el temps enganxat al mòbil, perd una oportunitat molt valorosa de resoldre l'enigma; i provoca una discussió amb n'Eulàlia.

D’aquesta forma el tema principal consisteix en respectar, ajudar i tolerar a les persones. Bàsicament una lluita contra l'assetjament escolar i una lliçó de comportament social.

A més a més, durant l'espectacle els nins aprenen diversos conceptes de cultura general com: el nom dels 5 continents; perquè un globus aerostàtic s'enlaire; monuments com la gran muralla xinesa, l'estàtua de la llibertat, la torre de pisa, les piràmides;  i personatges històrics com els anomenats anteriorment: Galileo Galilei, Lincoln, Tutankamón; etc.

bottom of page